Vezetett bortúrák a borvidéken

Gyere és kóstold meg BADACSONY vulkáni talaján született nagy fehéreket! Ízleld meg az aromákban gazdag, szép tónusú borainkat! Éld át szőlőültetvényeink csodáit!

 

Kedvcsinálóként tekintsd meg bortúra ajánló videónkat! 

 

BADACSONY „BORKÖZELBŐL” – Szakvezetéses bortúrák Badacsonyban

A Badacsonyi borvidék Magyarország egyik legkedveltebb és legrangosabb történelmi borvidéke.
Bátran mondhatjuk, hogy minden egyes érzékszervünknek gyönyörűséget okoz. Itt, a bor mellé párosul a táj szépsége, a Balaton víztükre és az ég felé magasodó tanúhegyek.
A borvidéket a víz közelsége különleges adottságokkal ruházza fel, de a vulkanikus talaj és a hegyet alkotó bazalt az, ami igazán unikálissá teszi.
A borszerető ember számára a badacsonyi bor a barátság olaja, a nektár, melyben a vulkánok tüze ég tovább. A vidéken nagy testű, tüzes, zamatos borok születnek, melyeket szakvezetéses túráink során mind meg is kóstolhatsz.
A badacsonyi borral garantáljuk neked a feltöltődést, az élményt, mely emeli az élet fényét.

Bortúránk valódi kaland és igazi kikapcsolódás annak, aki szeretné személyesen felkeresni azokat a „szentélyeinket”, ahol születik és érik a BADACSONYI BOR!

Gyere és kóstold meg a BADACSONY vulkáni talaján született nagy fehéreket! Ízleld meg az aromákban gazdag, szép tónusú borainkat! Tarts velünk és éld át szőlőültetvényeink csodáit!

Nálunk minden szőlőskert egy külön világ. Ahogyan minden tanúhegyről mindig más és más képe tárul elénk a Balatonnak, úgy sajátosan egyéni ízű borok fogadják az erre járót a pincékben.

BADACSONY “BORKÖZELBŐL” programsorozatunk tavasztól késő őszig tartó időszakban számos szakvezetéses bortúrát tartogat neked. Pincéről pincére járva, borkóstolás és túrázás egyvelegét gyúrtuk össze számodra. Családi pincészeteink finomabbnál finomabb borait ismerheted meg, lenyűgöző látvány kíséretében.
A túra során három pincénél 3-3 fajta bor kóstolása közben a gazda bemutatja történetüket, a kóstolt fajtákat, mellé borkorcsolyákat, borkísérő falatkákat kínál. Az út során szakvezetőnk mesél és bemutatja a borvidék történelmét, Badacsony kialakulását, különlegességeit, legendáit és az itt élő embereket.

 

2023.évi BORTÚRÁK időpontjai és helyszínei:
Szeptember 30. szombat, 10:30 óra: Istvándy Borműhely-Borbély Borterasz-Éliás Birtok

 

Október 7. szombat, 10:30 óra: Németh Pince-Kéknyelű Borozó-Málik Pince
Október 21. szombat, 10:30 óra: Istvándy Borműhely-Borbély Borterasz-Éliás Birtok
Október 28. szombat, 10:30 óra: Németh Pince-Kéknyelű Borozó-Málik Pince

 

November 4. szombat, 10:30 óra: Istvándy Borműhely-Borbély Borterasz-Éliás Birtok

 

ÁR: 13.500 Ft/fő

Az ár tartalmazza az idegenvezetést, a borászatonként 3 fajta bor kóstolóját és a borkóstolóhoz illő borkorcsolyákat (minden helyszínen mást).

A bortúrán résztvevő, de alkoholt nem fogyasztó személy a teljes részvételi díjat köteles megfizetni, hiszen igénybe veszi az idegenvezetést, fogyaszthat a borkísérő falatokból és kérhet alkoholmentes italt (kávé, üdítő stb.).

 

Jegyvásárlás az alábbi honlapon lehetséges: https://badacsony.city-pay.hu/Hu-vezetett-borturak-2023

 

További információ jegyvásárlás és regisztráció kapcsán:
Tourinform Iroda Badacsony (8261 Badacsony, Park u.14)
Telefonon: +36 87/531-013
E-mailben: badacsonytomaj@tourinform.hu
Facebook-üzenetben: Tourinform Badacsony

 

Változás joga fenntartva!
A rendezvényen mindenki saját felelősségére vesz részt. A rendezvényen kép-és hangfelvétel készül, ezt a rendezvény résztvevői megjelenésükkel tudomásul veszik.