Árvai Gábor túraajánlatai

Árvai Gábor ajánlatai túrázásra, madár lesre, előadásra. Bővebb információkért kérem, keressenek!

 

BEMUTATKOZÓ

Árvai Gábor történelem-földrajz szakos tanár vagyok. Tapolcán születtem, itt élek ebben a mediterrán hangulatot árasztó szép városban. Mindig nagy érdeklődéssel fordultam szülőföldem természeti és kulturális értékei felé. Sok-sok éve járom a Tapolcai-medence és környéke túraútvonalait, nagy izgalommal figyelem a terület gazdag madárvilágát és csodás élőhelyeit. A terület geológiáját, természeti értékeit, kultúrtörténeti vonatkozásait, néprajzát is  kutatom közel 40 éve.  Végzett geotúra-vezető vagyok. A környék várainak történetét is előszeretettel tanulmányozom. Tagja vagyok a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesületnek. Évek óta erdei iskolában is tartok ornitológiai, kétéltű-hüllő, természetvédelmi és geológiai témájú előadásokat.

Nagy vágyam, hogy sok kíváncsi érdeklődővel ismertessem meg e csodálatos pannon táj természeti és kulturális értékeit.
Engedjék meg, hogy eme értékek felkutatásához segítséget nyújtsak Önöknek egy felfedező túra keretében. Az általam vezetett túrák a következő helyekre vonatkoznak: Badacsony, Szent György-hegy, Gulács-hegy, Tóti-hegy, Csobánc, Haláp, Hajagos, Szigligeti Kamon-kő tanösvény és várak, Kopasz-hegy, Salföldi kolostorrom, Káli-medence területe, Tihanyi-félsziget, Tapolcai városnézés, Tapolcai-medence körtúra, madarásztúrák.
Magánszemélyek, baráti társaságok, családok, iskolai és felnőtt csoportok jelentkezését várom. Honlapomon részletes ismertetőt adok a túra kínálataimból.

A Badacsonyi Turisztikai és Borút Egyesület által szervezett szakvezetéses élménytúrák és bortúrák vezetője is vagyok.

Elérhetőségeim:
Telefon: 06-70/264-5919
E-mail: arvaigabor@t-online.hu
www.turakinalatok.5mp.eu

 

TÚRÁIM:

Badacsony-hegy túra – nagy túra

Táv: 6 km
Időtartam: 4 óra
Ár: 25 000 Ft

Útvonal: Szegedy Róza-ház – Rózsakő – Hertelendy-emlék – Kisfaludy-kilátó – Ranolder-kereszt – Bujdosók lépcsője – bányák  (A túra során ismertetésre kerül a BFNP, a Bakony-Balaton Geopark, a szőlő és borkultúra története, a Balaton kialakulása, a Balaton-felvidéki vulkanizmus, a bányászat története, a hegy növény-és állatvilága, a hegyhez kötődő mondák, éghajlat, talajtani ismeretek, a Tapolcai-medence kialakulása, Szegedy Róza és Kisfaludy Sándor élete, a Szegedy Róza-ház története, a badacsonyi szüretek)

 

Tűzgyűrű túra

Táv: 6 km
Időtartam: 3 óra
Ár: 25 000 Ft

Leírás: A túra a bányaszinten vezet körbe a hegyen. Minden égtáj felé megcsodálható a parádés panoráma. Közben mindent megtudunk a Badacsony élő-és élettelen természeti értékeiről, valamint a kultúrtörténetéről is.

 

Káli-medence   Ez a túra gépjárműt igényel!

Időtartam: 4-5 óra
Ár: 30 000 Ft

Útvonal: Hegyestű – Köveskál (nevezetességek) – Kornyi-tó – ürge les – Szentbékkálla (kőtenger) – Kékkút (savanyúvíz-forrás) – Salföld (kőtenger)

A túra során ismertetésre kerül a Káli-medence története, néprajza, települései, geológiai kialakulása, a Balaton-felvidéki vulkanizmus, hidrológiai viszonyok, növény-és állatvilág, éghajlati jellemzők

 

Tihanyi-félsziget – megszelídült tűzhányók földje

Gyalogtúra a félsziget legszebb élőhelyein

Táv: 8-9 km
Időtartam: 5-6 óra
Ár: 30 000 Ft

Útvonal: Apáti templomrom – Nyereg-hegy – Csúcs-hegy – Csúcs-hegyi forrásbarlang – Csóka-part – Levendulás – Rátai-csáva –  Külső-tó

A túra során ismertetésre kerül a félsziget kialakulása, vulkanizmusa, története, növény-és állatvilága, földrajzi jellemzői. Élőhelyek a félszigeten. A Balaton kialakulása, a BFNP

 

Szent György-hegyi túra

Táv: 8 km
Időtartam: 4 óra
Ár: 25 000 Ft

Útvonal: Szent Kereszt kápolna – Turistaház – jégbarlang – orgonák – hegytető – levendulás – Oroszlánfejű-kút – Tarányi-ház – Lengyel-kápolna

A túra során ismertetésre kerül: a hegy kialakulása, geológiai érdekességei, a Tapolcai-medence vulkanizmusa és kialakulása, növény-és állatvilág, a szőlőkultúra története; a kápolnák története

 

Gulács-túra – Túra a „Magyar Fujiyamán”

Időtartam: 3 óra
Ár: 25 000 Ft

Leírás: A túra során megismerkedünk e különleges vulkán geológiai érdekességeivel, élő-és élettelen természeti értékeivel. A csúcsról a kilátás pazar!

 

Salföldi kolostortúra

Időtartam: 3,5 óra
Ár: 25 000 Ft
Útvonal: Ábrahámhegy vasútállomás – Burnót-patak – Pálos kolostor

Leírás: A kérdésekre, ha kíváncsi vagy választ kapsz, és persze megismered az Örsi-hegy különleges geológiáját, élő és élettelen természeti értékeit és sok minden más érdekesség is elhangzik a szakvezetéses túra során!

 

Szigliget Kamon-kő tanösvény

Ár: 25 000 Ft

Leírás: Ismerd meg Szigliget történetét, geológiai kialakulását, néprajzát, élő-és élettelen természeti értékeit e Pazar túra során!

 

Tóti-hegyi túra

Időtartam: 2,5 óra
Ár: 25 000 Ft

Leírás: Megismerkedünk a Balaton-felvidéki vulkanizmussal, a Tóti-hegy különleges geológiájával, valamint a környék szőlő-és borkultúrájának a történetével is.

 

Haláp-túra

Ár: 25 000 Ft

Leírás: Túra a Tapolcai-medence északi részén található fiatal vulkánon a Halápon. Hogy alakult ki, miért édekes ez a hegy? Milyen az élővilága? Megtudhatod a túra során!

 

Kopasz-hegy túra

Ár: 25 000 Ft

Leírás: Különleges vulkáni képződmény a Káli-medence szélén.  Hogy miért? Elhangzik a túra során. Különleges élővilága van a hegynek, erről is részletesen hallhatnak! A kilátás pedig Pazar!

 

Hajagos túra

Ár: 25 000 Ft

Leírás: Az egyik legkülönlegesebb vulkán a Tapolcai-medence keleti részén. Hogy miért? Fény derül rá a túra során! Rengeteg érdekes információ hangzik el e csodás kirándulás során!

 

Vártúrák

Szigliget – 22 000 Ft

Szigligeti kettős vártúra  – 25 000 Ft

Csobánc – 22 000 Ft

A túrák tartalmazzák a várak történetét belehelyezve a történeti korokba és a környék néprajzát, történetét és sok érdekességet.

 

Holdfénytúrák

Badacsony – 25 000 Ft

Csobánc – 25 000 Ft

Haláp – 25 000 Ft

 

Madár megfigyelési lehetőségek

Badacsonytomaj strand – Badacsony móló – Szigliget móló – Balatonederics strand (november 1-március 31).
Csak gépjárművel oldható meg
Időtartam: 6 óra
Ár: 27.000 Ft

 

Sátorfőpusztai halastavak
Időtartam: 4 óra
Ár: 30.000 Ft

 

Nádasmező – Felső-Kongó-rét
Időtartam: 3 óra
Ár: 25000 Ft

 

A téli Badacsony madárvilága (November 1. és Március 31. között)
Ár: 25.000 Ft

 

Tapolcai városnézés

Időtartam: 2 óra
Ár: 20.000 Ft
Leírás: Séta a történelmi városrészben Rengeteg nem ismert információt tudsz meg a séta során!

 

A Balaton-felvidéki NP értékei  power-pointos előadás
Ár: 22.000 Ft

 

Hazánk természetvédelme; nemzeti parkjaink power-pointos előadás
Ár: 22.000 Ft

 

Bővebb információkért kérem, keressenek !

 

Elérhetőségeimen:

arvaigabor@t-online.hu

www.turakinalatok.5mp.eu

Tel: +36-70/264-59-19, +36- 87/411-363.