Szigligeti túra ajánlatok – Kamon-kő Tanösvény

Szigligetet nem csak felejthetetlen természeti adottságai teszik vonzóvá, hanem a komoly múltra visszatekintő történelmének köszönhető épített környezete is. Az Ófalu nádtetős házaival szegélyezett kisutcáinak hangulata egyedülálló a Balatonnál.
A település fölé emelkedik „a Balaton vára”, mely egyedülálló a Magyar tenger partján.

A Vár mellett kiváló programlehetőség és remek kirándulás a Kamon-kő tanösvény bejárása!
Végigsétálva a szigligeti templomtól induló, majd ugyanoda visszaérkező, kék T jelű Kamon-kő Tanösvényen – amely nevét egy,
a vulkanizmus emlékeit feltáró sziklavonulatról kapta – a Balaton-part egyik legszebb településének és környezetének értékeit ismerheti meg.
Végigsétálva a falu hangulatos utcáin,-a köszöntőn kívül összesen 9 ismertető tábla segítségével-megismerkedhetnek a túrázók a népi építészet, a hagyományos szőlő- és nádgazdálkodás történetével, megtekinthetnek egy Árpád-kori templomromot,
az erdőbe lépve olvashatnak a Balaton kialakulásáról,  a terület növény- és állatvilágáról, valamint a geológiai múlt fontosabb történéseiről és az egykori tűzhányók világáról is.

A tanösvény 6 km hosszú, a szintkülönbség 290 m. Ez a táv kényelmes tempóban (rövidebb pihenőkkel) 2,5-3 óra alatt megtehető.

 

Szigligeten szakvezetéses élménytúrák is megrendezésre kerülnek 2022-ben,
részletes információk a linkre kattintva érhetőek el.