Csapatépítés Badacsonyban

Amennyiben barátaiddal vagy kollégáiddal fedeznéd fel a Badacsonyi borvidéket és kóstolnád meg a helyi borokat, fordulj irodánkhoz bizalommal! Vezetett bortúránk remek alkalom lehet a csapatépítésre, melynek alapja a páratlan adottságú Badacsony-hegy, a helyi borosgazdák elhivatottsága és vendégszeretete, illetve egy szakképzett túravezető nagy tudása!

Kedvcsináló videó szakvezetéses bortúráinkról: https://www.youtube.com/watch?v=QlL1Hw69YPk

 

BADACSONY „BORKÖZELBŐL” – Szakvezetéses bortúrák Badacsonyban

A Badacsonyi borvidék Magyarország egyik legkedveltebb és legrangosabb történelmi borvidéke.
Bátran mondhatjuk, hogy minden egyes érzékszervünknek gyönyörűséget okoz. Itt, a bor mellé párosul a táj szépsége, a Balaton víztükre és az ég felé magasodó tanúhegyek.
A borvidéket a víz közelsége különleges adottságokkal ruházza fel, de a vulkanikus talaj és a hegyet alkotó bazalt az, ami igazán unikálissá teszi.

A borszerető ember számára a badacsonyi bor a barátság olaja, a nektár, melyben a vulkánok tüze ég tovább.
A vidéken nagy testű, tüzes, zamatos borok születnek, melyeket szakvezetéses túráink során mind meg is kóstolhatsz.
A badacsonyi borral garantáljuk neked a feltöltődést, az élményt, mely emeli az élet fényét.

Bortúránk valódi kaland és igazi kikapcsolódás annak, aki szeretné személyesen felkeresni azokat a „szentélyeinket”, ahol születik és érik a BADACSONYI BOR!

Gyere és kóstold meg a BADACSONY vulkáni talaján született nagy fehéreket! Ízleld meg az aromákban gazdag, szép tónusú borainkat! Tarts velünk és éld át szőlőültetvényeink csodáit!

 

Nálunk minden szőlőskert egy külön világ. Ahogyan minden tanúhegyről mindig más és más képe tárul elénk a Balatonnak, úgy sajátosan egyéni ízű borok fogadják az erre járót a pincékben.

 

Pincéről pincére járva, borkóstolás és túrázás egyvelegét gyúrtuk össze számodra. Családi pincészeteink finomabbnál finomabb borait ismerheted meg, lenyűgöző látvány kíséretében.
A túra során három pincénél 3-3 fajta bor kóstolása közben a gazda bemutatja történetüket, a kóstolt fajtákat, mellé borkorcsolyákat, borkísérő falatkákat kínál. Az út során szakvezetőnk mesél és bemutatja a borvidék történelmét, Badacsony kialakulását, különlegességeit, legendáit és az itt élő embereket.

 

 

A RÉSZT VEVŐ PINCÉKRŐL BŐVEBBEN:
BORTÚRA 1.:

1. Németh Pince
A kis családi pincészet a Római úton található, 3 Ha szőlőterületen gazdálkodik, nagy fajtaválasztékkal rendelkezik. Egyediségük, hogy boraik palackjait maguk, kézzel festik meg. Bortermelésükben három generáció ízlésének megfelelő eljárással készített bor egyszerre van jelen. Kínálatukban megtalálható a hosszabb ideig hordóban érlelt tételek, reduktív (tartályos), könnyedebb és gyöngyözőborok is.
Borkísérő falatként házi, saját készítésű kovászolt kenyeret, helyi termelőktől származó sonkát és sajtot kínálnak.
facebook elérhetősége: Németh Pince

2. Kéknyelű Borozó
A csodálatos panorámával rendelkező Kéknyelű Borozó a Kisfaludy úton található. Itt a nevét adó kéknyelű fajtát mindenképp érdemes megkóstolni, mely fajta egyedül Badacsonyban található hungarikum. Íze karakteres, a badacsonyi jegyeket hordozva ásványos, semmivel össze nem téveszthető. A borozóban Badacsony legjobb, déli dűlőin szőlőt művelő Békássy Családi Pincészet borait találod, többek között: Sauvignon Blanc, Szürkebarát, Budai Zöld és persze a Kéknyelű.
Borkorcsolyaként helyben sütött házi langallót kínálnak.
facebook elérhetősége: Kéknyelű Borozó Badacsony

3. Málik Pince
A Málik Pince a Badacsony-hegy déli oldalán helyezkedik el, impozáns kilátással a Balatonra és szőlőterületeire. A szőlőtermesztést és borkészítést a természetesség jellemzi, boraik hagyományosan, spontán erjednek és fahordóban érleltek. Fő fajtáik a tradicionális Kéknyelű és Budai zöld, de olyan különlegességek is megtalálhatóak náluk, mint a ritka Bakator vagy a Zeus. Teraszukról a badacsonyi életérzés garantált.
Borkísérő falatként házi sajtos rudat kínálnak.
facebook elérhetősége: Málik Pince

 

BORTÚRA 2. :

1. Istvándy Borműhely
Az Istvándy család szőlő- és bortermelési története több mint 200 évre nyúlik vissza. Hangsúlyt helyeznek a Badacsonyi Borvidéken termő egyedülálló Kéknyelű szőlőfajtára, valamint erre a vidékre jellemző Szürkebarátra és Olaszrizlingre. A badacsonyi bor- és gasztrokultúra gazdagításához a borkészítés mellett más területeken is hozzájárulnak (gasztronómia, saját mangalica termékek). A család tagjainak szerteágazó tevékenységeiben közös, az a badacsonyi vidék szeretete és a törekvés, hogy a kreatív, pozitív és alkotó energiáikkal mások számára élményt és örömet adjanak.
Borkorcsolyaként mangalicazsíros kenyeret kínálnak.
facebook oldaluk: Istvándy Borműhely

2. Borbély Borterasz
A Borbély Családi Pincészet mindennapjaiban a családtagok aktívan részt vesznek, így a birtok minden munkafolyamatában is, a szőlőmunkáktól, a pincei feladatokon keresztül a vendég fogadásig. Fiatal borásza, Borbély Tamás elnyerte „AZ ÉV BORTERMELŐJE” kitűntető címet 2020 decemberében. Tamás a 30-ik „Év bortermelője” Magyarországon és az első a Badacsonyi Borvidéken. 23 ha-os családi birtokukon a borvidékre jellemző, kiváló szőlőfajtákkal, kiemelkedő dűlőikkel, a modern és tradícionális technológiák segítségével törekszenek a frissebb stílusútól az egyedi, minerális ízvilágú, tartalmas borok termelésére.
Borkísérő falatként házi pogácsát kínálnak.
facebook oldaluk: Borbély Családi Pincészet

3. Éliás Birtok
Páratlan balatoni panorámával rendelkező fiatal borászat, mely célja, hogy egyedi, de mégis jellegzetes badacsonyi stílusú borokat készítsen. A tradicionális badacsonyi fajtákra fókuszálnak, de kíváncsiságuknak hódolva szélesebb fajta és stílusskálán kísérleteznek. Stílusuk letisztult, boraik sokszínűek, nem nélkülözik az ásványosságot. Így vallanak magukról: „Kiváló vulkanikus borok, balatoni panoráma, házi készítésű borkorcsolyák és csodás természet. Birtokunkon ez vár vendégeinkre.”
Borkorcsolyaként toszkán lapos kenyeret kínálnak.
facebook oldaluk: Éliás Birtok

 

Az egyéni időpont kiválasztása előzetes egyeztetést igényel!

 

A vezetett bortúra megszervezéséhez minimum 6 fő részvétele szükséges!
ÁRA: 13.500.- Ft/fő

Az ár tartalmazza az idegenvezetést, a borászatonként 3 fajta bor kóstolóját és a borkóstolóhoz illő borkorcsolyákat (minden helyszínen mást).

A bortúrán résztvevő, de alkoholt nem fogyasztó személy a teljes részvételi díjat köteles megfizetni, hiszen igénybe veszi az idegenvezetést, fogyaszthat a borkísérő falatokból és kérhet alkoholmentes italt (kávé, üdítő stb.).

 

Egyéni megrendelésű bortúráinkra ki kellett alakítanunk egy házirendet, amely itt található: BORTÚRA HÁZIREND
A bortúra megrendelése előtt kérünk mindenkit, hogy olvassa el és vegye figyelembe a leírtakat!

 

KAPCSOLATFELVÉTEL, további információ :
Személyesen: Tourinform Irodában, Badacsonyban (8261 Badacsony, Park. u.14)
Telefonon: +36 87/531-013
E-mailben: badacsonytomaj@tourinform.hu
Facebook-üzenetben: Tourinform Badacsony oldalon