AKTUÁLIS Mit csináljak? PROGRAMOK BADACSONYI BORVIDÉK GASZTRO Szolgáltatók TÚRÁK

Árvai Gábor – túravezető

A Balaton-felvidéki NP geotúra-vezetője vagyok.
A Balaton-felvidéken madarász, geológiai, vár vagy egyéb túrákat vezetek, szakvezetéssel egybekötve.

 

BEMUTATKOZÓ

 

Árvai Gábor vagyok, 43 éves történelem-földrajz szakos tanár. A Veszprémi Egyetem közoktatás-vezetői szakát is elvégeztem.

Családommal Tapolcán élek, ebben a városban is születtem. Feleségem Ildikó, szintén tanár, ő földrajz-biológia szakos. Két gyermekem van.

 Tagja vagyok a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesületnek. Rendszeres terepi megfigyeléseket, felméréseket végzek. Terepi élményeimet rendszeresen meg is örökítem blogomban:  

Iskolámban 13 éve hoztam létre a Madarász-sulit, mely nyugodtan írhatom, országos hírű lett. Számtalan országos jelentőségű sikert arattunk versenyeken tanulóimmal.

 Évek óta erdei iskolákban is tartok előadásokat. Nagy örömmel adom át az ismereteket a felnövő, természetet szerető gyereknek.

A következő előadásokat tartom (power-pointos vetítéssel): 

  • Hazánk madárvilága, általános madártani ismeretek
  • A kétéltűek és hüllő világa
  • Az avarszint. Élet a korhadékon. A gombák világa
  • Magyarország földtani csodái
  • Hazánk természetvédelme, nemzeti parkjaink
  • A Balaton-felvidéki Nemzeti Park értékei

 A Balaton-felvidéki NP geotúra-vezetője vagyok. A Balaton-felvidéken madarász, geológiai, vár vagy egyéb túrákat vezetek, szakvezetéssel egybekötve. A túrák során egy-egy megállóhelynél ismertetem a terület kialakulását, növény-állatvilágát, kultúrtörténeti érdekességeit, nevezetességeit.

 

Honlapomon részletes ismertetőt adok a túra kínálataimból.

 Mindig nagy figyelemmel fordultam szülőföldem természeti és kulturális értékei, történelme felé.

Hosszú évek óta járom a Tapolcai-medence és a Balaton-felvidék túraútvonalait és figyelem a terület élőhelyeit, annak változásait, csodáit. Szinte hihetetlen mennyi természeti érték van itt a közelünkben! Ezek felfedezése mindig nagy élményt nyújt. Ebben a varázslatban szeretném túrázó kedvű vendégeimet is részesíteni.  

.