AKTUÁLIS Mit csináljak? PROGRAMOK BADACSONYI BORVIDÉK GASZTRO Szolgáltatók TÚRÁK

Próbaüzemmel indul a BABU, a buszos helyi járati közlekedés Badacsonyban

Badacsonytomaj Város Önkormányzata sikeresen pályázott 2 db elektromos kisbusz beszerzésére, melyek a településen belüli közlekedésben nyújtanak segítséget az itt élőknek illetve a településre látogató turistáknak.

2020. október 30-ig tartó időszakban próbaüzem jelleggel közlekedik a BABU kisbusz Badcsonytomajon.

 

Az 1. sz. járat, a nagyobb befogadóképességű busz (23 fő) naponta 4 alkalommal kétóránként járja végig településünket. Badacsonytomajon az iskola elől a körforgalom felé indulva, először Badacsonyörsön a Kemping utca bejáratáig haladva, majd visszafordulva Badacsonytomajon a József Attila utca-Borostyán utca-Sport utca- Fő utca útvonalon Badacsony felé veszi az utat. A Római úton haladva egészen a Gróf dombig közlekedik, majd ugyanezen útvonalon tér vissza az iskolához.A 2. sz. járat, mely a kisebb befogadóképességű (14 fő) busz, úgy nevezett gyorsjárat, naponta 2 alkalommal reggel 9 órakor és délután 5 órakor, a 71. sz. főúton közlekedik kevesebb megállóhellyel. Ugyanúgy az iskola elől indulva és a 71. sz. főúton haladva Badacsonyörsön a Kemping utca bejáratáig, majd visszafelé a strandokat, Badacsony centrumot és a Badacsony Kempinget érintve tér vissza az iskolához.

 

 

A buszok használata térítésmentes!

A buszok menetrendje a képek között megtalálható!
Fontos tudni: a próbaüzem időszaka alatt a menetrend tájékoztató jellegű, előfordulhatnak menetrendbeli változások az üzemelés alatt tapasztalt használati igények alapján.

 

 

Az érvényes menetrend megtalálható a badacsonytomaj.hu oldalon is.
Információs telefonszámok: Badacsonytomaj Város Önkormányzata Polgármesteri Hivatal
06 87 571 270, vagy a Tourinform iroda 06 87 531 013.