AKTUÁLIS Mit csináljak? PROGRAMOK BADACSONYI BORVIDÉK GASZTRO Szolgáltatók TÚRÁK BORTÚRÁK

Újra nyitva a Szigligeti Szaunaház!

A Szigligeti Szaunaház szeptember 11-én megnyitotta újra kapuit, így kedd és szerda kivételével a hét minden napján lehetőség van egy kis szaunázásra!

 

A téli hideg beköszöntével elérkezett a szaunázás időszaka is. Jó tudni, hogy a szaunázás nemcsak kellemes wellness-szolgáltatás.
Lássuk hát, milyen egészségügyi előnyei vannak!

 

A meleg levegő élénkíti a vérkeringésünket, izzadni kezdünk, szervezetünkből elkezdenek kiürülni a méreganyagok, beindulnak az anyagcsere-folyamatok, és a hő hatására erősödik szervezetünk öngyógyító képessége is. Ráadásul a szauna melegének hatására a szervezetben endorfin termelődik, amely csökkenti a stressz káros hatásait, javítja a közérzetet, így jobban fogunk aludni is. A forró levegő és a jeges fürdő kombinációja további pozitív hatásokkal rendelkezik: az erek kitágulása, majd összehúzódása kondicionálja a keringést, regenerálja az ereket, az egész szervezetet, rugalmassá teszi a kötőszövetet, feszesíti,fiatalítja a bőrt. A meleg mellett tehát az intenzív hőmérsékletváltozás is része a szauna gyógyító hatásának.

 

Gyakran hallani, hogy a szaunázás a megfázáslegyűrésében is segítségünkre lehet, ez azonban nem teljesen igaz. Tény, hogy a szaunázás a megfázás megelőzésében igen jó szolgálatot tehet, ugyanis a rendszeres hőlégfürdőzéssel megelőzhető a megbetegedés. Sőt akkor is segíthet, ha szervezetünk már legyűrte a betegséget, ugyanis felgyorsíthatja a gyógyulási folyamat lezárását. Ám ha lázasak vagyunk és megfázással küszködünk, akkor nem feltétlenül jó ötlet szaunába menni. Egyrészt, mert könnyen megfertőzhetünk másokat, másrészt pedig, mert szervezetünket ilyenkor eleve nagyobb megterhelésnek tesszük ki, ha pedig lázasak is vagyunk, akkor ez már önmagában is erősen megterheli a szívünket. Pluszban még hősokknak is kitenni a testünket kifejezetten veszélyes lehet.

 

Helyszín: 8264 Szigliget, Soponyai út (a Szigligeti strandon belül)

 

Nyitva tartása:
Hétfő: 15:00-20:00
Kedd, szerda: ZÁRVA
Csütörtök, péntek: 15:00-20:00
Szombat-vasárnap: 10:00-20:00

 

Árak:
2.000 Ft / alkalom / fő (max.: 2 óra)
Négyszemélyes szauna bérlés: 6.000 Ft / alkalom (2 óra)

 

FONTOS!!! A használathoz előzetes időpont egyeztetés szükséges, amely megtehető az alábbi elérhetőségen: +36 20/328-0931.

 

A szaunázáshoz a szauna lepedő biztosított.

A szaunát csak 10 évnél idősebb személy használhatja.

 

További, aktuális információk IDE kattintva olvashatók!