BADACSONY RÉGIÓ PROGRAMOK BADACSONYI BORVIDÉK GASZTRO Szolgáltatók Mit csináljak? TÚRÁK

Egry József Emlékmúzeum

Az Egry József Emlékmúzeum technikai okok miatt 2018. júniusától tudja fogadni a látogatókat! A Múzeum nyitva tartása június, július, augusztus hónapban az alábbiak szerint módosul Kedd- Szombat 10.00-17.00.

Badacsony központjában, közel a Balaton parthoz, az Egry sétányon található Egry József festőnek és családjának egykor otthont adó villaépület, mely 1973 óta múzeumként fogadja a látogatókat. Egry a Balaton megszállottja volt, a Balaton festőjének is nevezik.  Számtalan nézőpontból, szinte minden napszakban megfestette a tó végtelen víztükrét, a balatoni párás fényeket, a kilátást Fonyód felé. Művészete magányos jelenség, senkivel sem rokonítható. Badacsonyi átalakított és kibővített műtermes lakóházában gazdag válogatást láthatunk fő műveiből, de jelzésszerűen egész életútjával megismerkedhetünk.

A huszadik századi magyar festészet történetének sugárzó remekműveket alkotó nagy egyénisége volt Egry József. Képein keresztül a művészet prófétikus ereje hat ránk: azóta, hogy ő megfestette, másképp látjuk Badacsony sarló vonalú öblét, a fonyódi kettős hegycsúcsot, a tó opálos színeit – másképp látjuk Egry szemével a világot.

„ A Balaton azoknak a festőknek, akik nem a belső értékével foglalkoznak, csak külső, tetszetős banalitását adja… A Balatonból nem lehet iskolát csinálni. Nem lehet hivatalos piktúrához idomítani… Aki csak részleteiben ismeri a Balatont, és nem egészében, az soha nem ismerheti meg valójában… Én nem a Balatont, hanem annak világát festem!”


Nyitva tartás:
Időszak: 2018. június-július-augusztus
időintervallum: kedd-vasárnap: 10.00 – 17.00 óráig (hétfő szünnap)
2018. szeptember 1-től október 1-ig:
Csütörtök 13.00-17.00
Péntek-Szombat: 10.00-17.00

Belépő:

Felnőtt: 900,- Ft
Gyermek, diák, nyugdíjas: 450,- Ft

Elérhetőség:

Egry József Múzeum
8261 Badacsony, Egry sétány 21.
tel.: +36-87/431-044
vmk@badacsonyiprogramok.hu

www.badacsonyiprogramok.hu