BADACSONY RÉGIÓ PROGRAMOK BADACSONYI BORVIDÉK GASZTRO Szolgáltatók Mit csináljak? TÚRÁK

Horgász regisztráció

2019 januárjától a Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ) az ellenőrzés és azonosítás egyszerűsítéseként bevezeti az elektronikus személyi regisztrációt.

ÁLLAMI JEGY ÉS FOGÁSI NAPLÓ

A Tourinform iroda nyitva tartása (április végéig): Hétfő – péntek: 10.00 – 16.00

A 2018-ban váltott állami jegy és fogási napló 2019. január 31-ig érvényes. Leadási határidő: 2019. február 28.
NEM ÖSSZESÍTETT FOGÁSI NAPLÓKAT NEM FOGADUNK EL!
A február 28. után leadott fogási napló a következő jegyváltásnál 2.000,- Ft büntetést von maga után.
(Fogási napló leadásra nyitva tartási időn kívül is van lehetőség. Az iroda ajtaja előtt található postaládába bármikor be lehet dobni;
ezen kívül postai úton is el lehet juttatni hozzánk: 8261 Badacsony, Park utca 14-es címre.)
Elveszett vagy sérült fogási napló esetén bejelentési kötelezettség terheli a horgászt: azon a forgalmazási ponton kell ezt megtenni,
ahol az állami jegyet kiváltotta.

 

***

 

HORGÁSZ REGISZTRÁCIÓ

A kártya ki fogja váltani a papíralapú horgász igazolványt, majd fokozatosan az összes eddigi további papíralapú horgászokmányt.

A kártya kiváltása a HORINFO rendszeren keresztül lehetséges egyénileg bármely elektronikus eszközről, vagy személyesen, regisztrációs pontokon.
A Tourinform irodában erre lehetőség nyílik. A horgászkártya díja bruttó 2.200,- Ft, ehhez előre nyomtatott csekket adunk a horgásznak – mindez mindössze 5-10 percet vesz igénybe.

A regisztrálóknak ehhez a pontos személyi és lakcímadatokon túl (érdemes ezeket az igazolványokat hozni) az adóigazolványra lesz szüksége. Nem elég az adóigazolvány számát megadni, magát az igazolványt is hozni kell, mivel bescannelve feltöltésre fog kerülni.
(Erre azért van szükség, mert az adóazonosító jel az, ami nem változik, az igazolvány pótlása esetén is változatlan marad.)
A regisztráció elvégzése nélkül nincs lehetőség sem állami, sem területi jegy kiváltására.

Akinek már megérkezett a horgászkártyája a jegyváltást megelőzően, a kártyát köteles magával hozni!
(A kártyán szereplő azonosító szám nélkül nem tudunk állami jegyet kiállítani.)

Akinek 30-60 napon belül nem érkezett meg a kártyája, a MOHOSZ telefonos ügyfélszolgálatán érdeklődhet: +3659/324-432
Hívható: munkanapokon 8.00 és 16.30 óra között.
Az iroda dolgozói az esetlegesen elakadt kártyákról sajnos nem tudnak tájékoztatást adni!

Ha valaki nem sokkal a regisztráció után érkezik állami jegyet váltani, annak magával kell hozni a feladóvevényt.
Időbe telik, amíg a befizetés átfut a rendszeren, ezért csak a feladóvevény feltöltése ellenében tudjuk aktívvá tenni a státuszt: ez pedig előfeltétele az állami jegy váltásnak.

Aki esetleg gyermek vagy külföldi horgászt regisztrált már korábban, és később dönt úgy, hogy szeretne horgászkártyát igényelni (gyermekeknél és külföldi állampolgároknál a kártyaigénylés továbbra is opcionális, csak az adatok regisztrációja kötelező), az egységes 2.200 Ft fejében megteheti.
Fent említett okok miatt érdemes a feladóvevényt megőrizni,  de azt az esetet leszámítva a bemutatása alapvetően nem kötelező.

A regisztráció során (kártyaigénylés esetén) kapott nyilatkozaton szereplő adatokkal a horgászok egyénileg is be tudnak lépni a horgaszjegy.hu weboldalra.
Aki megadta az e-mail címét, az felhasználónévként fog funkcionálni, akinek nincsen, az pedig a rendszer által generált egyéni azonosítóval tud belépni.
A jelszó minden esetben a horgász adószáma. Egyelőre a státuszt lehet ellenőrizni, később pedig jegyváltásra és egyéb teendőkre is lehet majd használni a felületet.

További információt olvashatnak a kártyáról, regisztrációról a www.mohosz.hu weboldalon.