Szent István Király Kápolna

Megvalósult Udvardi Erzsébet festőművész utolsó álma, 2014. augusztus 23-án dr. Erdő Péter bíboros, prímás Esztergom-budapesti érsek ünnepi szentmise keretében felszentelte a Badacsony hegy oldalában álló kápolnát.

Új kápolna magasodik a Badacsony-hegyen. Nem szokványos látványt nyújt, nem szokványos a táj sem. A hely, ahová a templomocska épült, felső kolónia néven vált ismertté a múlt század első felében. Bányászlakások hajdani színhelye ez. Akik itt éltek és dolgoztak, korántsem nyaralni jártak ide. A bazaltbánya már rég nem működik, a hegy is kezdi visszanyerni eredeti szépségét. A kápolna egy új korszak kezdetét jelzi, miközben bazaltkövei a múltról is mesélnek.
Udvardi Erzsébet, Kossuth-díjas festőművész, Badacsonytomaj szeretett lakójának vágya volt, hogy a badacsonyi hegyre kápolna épüljön Szent István tiszteletére. Ékessége lett a festőművész által alkotott oltárkép, amelyen első királyunk felajánlja országát és koronáját Szűz Máriának. A templomot Erdő Péter bíboros szentelte föl Szent István tiszteletére 2014 augusztusában.

Szent István Király Kápolna megtekintése előzetes megbeszélés alapján a következő telefonszámon: NAGY LÁSZLÓ +36/30-4470904

Bővebb információ a kápolnáról a badacsonytomaji Szent Imre Plébánián kérhető, +36-87/471-250; http://badacsonytomaj.plebania.hu/