Kortárs Képzőművészeti Galéria

Badacsonyörsön található Vollein Ferenc festőművész Kortárs Képzőművészeti Galériája.

 

2021. május 21-én megnyílt Badacsonyörsön, a Csigáskuti u. 1. alatt Vollein Ferenc festőművész Kortárs Képzőművészeti Galériája.

 

Az állandó kiállítóhely célja a folyamatos művészi jelenlétének a reprezentálása a kortárs balatoni, Veszprém megyei és az országos képművészetben, életben.
Másrészt fontos állomása a művészi függetlenségének megteremtésével kapcsolatban is.

A galéria tulajdonosa a kortárs, naiv stílusirányzatba tartozó képzőművészet kiemelkedő és az egyik legelismertebb hazai és nemzetközi képviselője, aki egyedül képviseli Magyarországon, Itáliában és Dél-Amerikában az oly népszerű és elterjedt naiv neoreneszánsz stílusirányzatot.
Az alkotó a legújabb alkotásaiból mutat be kiemelt jelentőségű szemelvényeket. 22 éves, ezért stílusosan 22 festményét láthatják a helyszínen az érdeklődők.
Ebből 12-őt az idén, 4-et pedig tavaly augusztus óta, a Színek az égből című, 132 oldalas, 102 festményét bemutató, összegző, negyedik, legújabb képzőművészeti albumának lezárásától fogva készített.

A festőművész már több, mint 13 éve foglalkozik elmélyülten a festészettel, amelynek során kiemelkedő hazai és nemzetközi sikereket ért el.
Alkotásait az Ó-és az Újszövetség történetei, a magyar történelem nagy alakjai, sorsfordulatai, a balatoni, a toszkán és a dél-itáliai tájak ihletik.
Eddig 49 önálló tárlatot rendezett kiemelt képzőművészeti jelentőségű belföldi és külföldi kiállítóhelyeken, továbbá számos csoportos kiállításon is részt vett már.
Az alkotásokon kívül 4 önálló képzőművészeti kiadvány büszke tulajdonosa Vollein Ferenc.
2016. októberében- eddigi képzőművészeti munkássága legmagasabb szintű elismeréseképpen- általános pápai audencián Rómában, a Szent Péter téren- fogadta a Szentatya, I. Ferenc pápa a Szent Márton év alkalmával.
Itt nyújtotta át a pápának személyesen a „Szent Márton megkereszteli édesanyját” című alkotását, amely így bekerült a világhírű Vatikáni Múzeum-és Képtár pápai magángyűjteményébe- elsőként az élő, kortárs magyar festőművészek közül.

 

A kiállítóhely nyitvatartása: KEDDTŐL – SZOMBATIG 10 órától 17 óráig, SZÜNNAP: VASÁRNAP-HÉTFŐ

 

Belépés: telefonos bejelentkezéssel a 06-30-654-1440-es telefonszámon napközben!

 

Elérhetőség:
Cím: 8257 Badacsonyörs, Csigáskuti út 1.
E-mail cím: wallein@freemail.hu
Telefonszám: +36 30 654 1440

 

A FESTŐMŰVÉSZ ALKOTÁSAI, KIADVÁNYAI A HELYSZÍNEN IGÉNY SZERINT MEVÁSÁROLHATÓK,
A GALÉRIA LÁTOGATÁSA INGYENES.