AKTUÁLIS Mit csináljak? PROGRAMOK BADACSONYI BORVIDÉK GASZTRO Szolgáltatók TÚRÁK

Folly Arborétum és Borászat

Arborétumunk nem egyszerűen egy arborétum a sok közül. Nem csupán különleges cédrusok és ciprusok gyűjteménye, hanem a családunk története, több generáció elkötelezett munkájának és kitartásának eredménye. Legyen Ön is részese családi történelmünknek! Szívja magába a százéves cédrusok nyugalmát, a varázslatos balatoni panorámát és kóstolja meg borainkat, melyeket szakértelemmel és fáradtságot nem kímélve készítettünk el az Ön számára.

Az arborétum szerves részeként működő borászat alapítását üknagyapánkhoz köthetjük, aki 1878-ban építette meg a ma is használatban lévő pincét. A badacsonyi történelmi borvidék hagyományaihoz híven főként fehérborokkal foglalkozunk, azok közül is a környékre jellemző fajtákat – szürkebarát, muscat ottonel, budai zöld, olaszrizling – részesítjük előnyben. A kor követelményeinek megfelelően élünk a tisztaság és üdeség megőrzését szolgáló eszközökkel, de ha úgy kívánja a bor, őseink tudásához fordulunk és fahordókban seprőn tartva érleljük a napsütötte szőlőszemekből nyert nedűt.

2019 tavaszán nyílt meg új éttermünk, amely a család több, mint 160 éves egykori lakóházában kapott helyet. A felújított látogatóközpontban a tájba illő, a hagyományokat követő, rusztikus éttermet rendeztünk be, amelyben állandó friss bisztró kínálattal és hétvégenként szezonális ajánlatokkal, badacsonyi ínyencségekkel várjuk vendégeinket. Grillteraszunkon nyáron elsősorban olyan street-food ételeket, grillfogásokat kínálunk, amelyeknek harmonikus kísérői lehetnek friss, illatos Folly boraink éppúgy mint a zamatos szörpjeink.

Felszereltség

Kategória: Borlelőhelyeink

Üzlet specialitása: Saját termelésű borok

Fizetési lehetőségek: készpénz, bankkártya, SZÉP kártya

Folly Arborétum és Borászat
H-8257, Badacsonyörs Kápolnavölgyi út 25.
Tel.: +3670/333-2569
Weboldal: http://www.follyarboretum.hu
Email: info@follyarboretum.hu