ELMARAD!!! Bortúra Badacsonyban – április 23.

Kedves Érdeklődők! Sajnos a változékony időjárásra való tekintettel az április 23-ai bortúra elmarad! Megértésüket köszönjük!

BADACSONY „BORKÖZELBŐL” – Szakvezetéses bortúrák Badacsonyban

A Badacsonyi borvidék Magyarország egyik legkedveltebb és legrangosabb történelmi borvidéke.
Bátran mondhatjuk, hogy minden egyes érzékszervünknek gyönyörűséget okoz. Itt, a bor mellé párosul a táj szépsége, a Balaton víztükre és az ég felé magasodó tanúhegyek.
A borvidéket a víz közelsége különleges adottságokkal ruházza fel, de a vulkanikus talaj és a hegyet alkotó bazalt az, ami igazán unikálissá teszi.
A borszerető ember számára a badacsonyi bor a barátság olaja, a nektár, melyben a vulkánok tüze ég tovább. A vidéken nagy testű, tüzes, zamatos borok születnek, melyeket szakvezetéses túráink során mind meg is kóstolhatsz.
A badacsonyi borral garantáljuk neked a feltöltődést, az élményt, mely emeli az élet fényét.

Bortúránk valódi kaland és igazi kikapcsolódás annak, aki szeretné személyesen felkeresni azokat a „szentélyeinket”, ahol születik és érik a BADACSONYI BOR!

Gyere és kóstold mega BADACSONY vulkáni talaján született nagy fehéreket! Ízleld meg az aromákban gazdag, szép tónusú borainkat! Tarts velünk és éld át szőlőültetvényeink csodáit!

Nálunk minden szőlőskert egy külön világ. Ahogyan minden tanúhegyről mindig más és más képe tárul elénk a Balatonnak, úgy sajátosan egyéni ízű borok fogadják az erre járót a pincékben.

BADACSONY “BORKÖZELBŐL” programsorozatunk tavasztól késő őszig tartó időszakban számos szakvezetéses bortúrát tartogat neked. Pincéről pincére járva, borkóstolás és túrázás egyvelegét gyúrtuk össze számodra. Családi pincészeteink finomabbnál finomabb borait ismerheted meg, lenyűgöző látvány kíséretében.
A túra során három pincénél 3-3 fajta bor kóstolása közben a gazda bemutatja történetüket, a kóstolt fajtákat, mellé borkorcsolyákat, borkísérő falatkákat kínál. Az út során szakvezetőnk mesél és bemutatja a borvidék történelmét, Badacsony kialakulását, különlegességeit, legendáit és az itt élő embereket.

 

A részt vevő borászatokról

Németh Pince
Közel 3 hektár szőlőbirtokkal rendelkező, 3 generációt magába foglaló, családi gazdaság.
A pince a Római úton található, különleges ismertetőjegye, hogy meglehetősen nagy fajtaválaszték található itt, boraik palackjait pedig maguk festik meg kézzel. Bortermelésükben mindhárom generáció ízlésének megfelelő eljárással készített bor egyszerre van jelen. Így tehát hosszabb ideig hordóban érlelt tételek mellett, reduktív (tartályos) tételek, könnyedebb, gyöngyözőborok is megtalálhatók a kínálatban. Borkísérő falatként házi, kovászolt kenyeret, helyi termelőktől származó sonkát és sajtot kínálnak.
facebook elérhetősége: Németh Pince

 

Kéknyelű Borozó
A csodálatos panorámával rendelkező Kéknyelű Borozó a Kisfaludy úton található. Itt a nevét adó kéknyelű fajtát mindenképp érdemes megkóstolni, mely fajta egyedül Badacsonyban található hungarikum. A kéknyelű, nevét a kékes-vöröses árnyalatú levélnyeléről kapta. Íze karakteres, a badacsonyi jegyeket hordozva ásványos, semmivel össze nem téveszthető.
A borozóban a Békássy Családi Pincészet borai kóstolhatók, különösen ajánlott a Sauvignon Blanc, Szürkebarát, vagy Budai Zöld fajtájukat megízlelni a Kéknyelű mellett. A család 1840 óta foglalkozik szőlőműveléssel Badacsony legjobb, déli dűlőin.
Borkorcsolyaként helyben sütött házi langallót kínálnak.

facebook elérhetősége: Kéknyelű Borozó Badacsony


Málik Pince

A Málik Pince a hegyoldalban impozáns kilátással, nagy fajtaválasztékkal rendelkezik. Borkészítésben a hagyományos művelésre és termelésre esküsznek, boraik fahordóban érleltek. Olyan különleges fajták is megtalálhatóak náluk, mint a ritka Bakator vagy Zeusz.
Borosgazdája vadászember, ami a borpalackokon vaddisznó emblémában köszön vissza. A badacsonyi életérzés teraszukról garantált.
facebook elérhetősége: Málik Pince

 

Bortúra részletei:

Időpont: 2022. április 23., szombat
Találkozó
: 10:15 óra, Badacsony Tourinform Iroda (8261 Badacsony, Park u. 14.)
Indulás: 10:30 óra
Útvonala: Tourinform Badacsony- Szent Donát-kápolna- Németh Pince- Kéknyelű Borozó (Békássy Családi Pincészet) – Szegedy Róza-ház – Kisfaludy-ház- Rózsakő – kőtenger- Málik Pince
Időtartam: 3,5 óra
Szintkülönbség: 180 m
Táv: 4,5 km

ÁRA: 11.900.- Ft/fő
A túra ára tartalmazza mindegyik borlelőhelyen a 3 tételes borkóstolót és a borkorcsolyát is!
A kóstolón csak 18. életévüket betöltöttek vehetnek részt!

JELENTKEZÉS: előzetes regisztráció szükséges!

Személyesen: Tourinform Irodában, Badacsonyban (8261 Badacsony, Park. u.14)
Telefonon: +3687/531-013
E-mailben: badacsonytomaj@tourinform.hu
Facebook-üzenetben: Tourinform Badacsony

A részvételi díj a Tourinform irodában fizetendő!

 

Helyszín:

8261 Badacsony, Park u. 14.

Információk:

facebook eseménye

Kategória:

Boros program, Aktív, Túra, Bor

Ez az esemény lejárt

Program ajánlatok

Bortúra Badacsonyban 2023.10.07. 10:30 - 14:00
Badacsony
további programajánlatok