AKTUÁLIS Mit csináljak? PROGRAMOK BADACSONYI BORVIDÉK GASZTRO Szolgáltatók TÚRÁK

BADACSONY NEW YORKBAN

New York Palota, Róma terem - 2019. március 9. szombat

Kedves Borbarát!

A tavasz első nagy, borvidéki kóstolójára hagyományosan a New York Palotában kerül sor, azon belül is a tavalyi évben sikeresen debütált Róma teremben, ahol a borvidék borászatai mellett bemutatkoznak a települések, a szálláshelyek, vendéglátóhelyek, programhelyszínek és egyéb szolgáltatók is.

A Balaton-felvidék legkedveltebb borvidékén a talaj és a napfény, a Balaton víztükre és a mediterrán jellegű éghajlat, az itt élő emberek szőlő iránti szeretete és szakértelme csodálatosan harmonikus, tüzes, jellegzetes karakterű borok készítését teszi lehetővé. A kiváló borok mellett a borvidék egész évben felejthetetlen élményeket nyújt: jobbnál jobb programok, gasztronómiai csodák, hangulatos szállások. Ezt a sokszínű kínálatot ismerhetik meg a rendezvény látogatói, a kiállítók között ott lesznek a legismertebb szálláshelyek, programhelyszínek, kézműves termelők, vendéglátóhelyek is, akik a borokhoz illő finomságokkal készülnek.

Az igazi ínyencek számára ajánljuk a rendezvényt kísérő két mesterkurzust, neves előadókkal, érdekes témákkal és izgalmas tételekkel.

Mesterkurzus I.: 16.00-17.30
Előadó: Dr. Fiáth Attila MW aspiráns, egyetemi docens
Tematika: Badacsonyi “Hegylakók” – Fedezzük fel együtt a Badacsony Régió HegyBorainak finom különbségeit!

Fiáth Attila badacsonyi, szent györgy-hegyi , csobánci , tóti-hegyi, szigligeti, örsi-hegyi, ábrahámhegyi… hegyborokon keresztül mutatja be Badacsony Régió fantasztikus változatosságát.

Dr. Fiáth Attila a Budapesti Corvinus Egyetem professzora, nemzetközi borakadémikus, Master of Wine jelölt. Legjobban tanulni és tanítani szeret, igazi hivatása ez. 2014-ben az év oktatójává választották. Ő maga is örök diák, aki megjárta a „felsőpolcokat”: tanult Cambridge-ben, a Harvardon és jelenleg az Institute of Masters of Wine hallgatója. Húsz éve szerette meg a borokat, és azóta kóstol rendszeresen és rendszertelenül évi több ezer bort a világ minden részéről.
Jegyár: 3.900 Ft

Mesterkurzus II.: 18.00-19.30
Előadó: Wolf András, a Salon Étterem és New York Kávéház executive chef-je, a Bocuse d’ Or Akadémia tagja, a Séfek Séfe zsűritagja
Tematika: A badacsonyi bor és kenyér kapcsolata
Wolf András a különleges, saját készítésű kenyerek, badacsonyi borok és ínyenc ételek közötti harmóniát mutatja be…
Wolf András 2009 óta a New York kávéház és a Salon étterem executive chef-je. Számos szakmai siker mellett 2013-ban a Gault Millau étteremkalauz az év konyhafőnökének választotta. Tagja a Bocuse d’or Akadémiának.
Jegyár: 3.900 Ft

 

14 és 16 óra között a kiállítók meghívásos alapon a szakmai partnereket és a sajtó képviselőit fogadják, akik számára a  belépés ingyenes.

16 óra után minden borkedvelőt vár az exkluzív kóstoló.

Jegyeket a rendezvényre és a mesterkurzusokra már lehet elővételben vásárolni www.kostolo.badscsony.com 
oldalon 6.900 forintos áron, vagy a helyszínen korlátozott számban 8.900 forintért.

Figyelem! Új jegytípusok és kedvezmények:

1. Aki mesterkurzusra is foglal, annak az alapjegy csak 5.900 Ft-ba kerül!
2. Min. 5 alapjegy foglalása esetén kedvezményes jegyár: 5.900,- Ft/db!
3. Érvényes diákigazolvánnyal rendelkező hallgatóknak – nappali és levelező tagozatosoknak egyaránt – az alapjegy ára: 4.900,- Ft (a helyszínen a regisztrációnál a diákigazolvány bemutatása szükséges)
4. Szakirányú felsőfokú képzőintézmények hallgatóinak az alapjegy ára: 3.500,- Ft (a helyszínen a regisztrációnál a diákigazolvány bemutatása szükséges)

 

Találkozzunk a New Yorkban! Várjuk Önt szeretettel!

 

Üdvözlettel:

BADACSONYI CÉH TURISZTIKAI EGYESÜLET
TOURINFORM IRODA

H-8261 Badacsony, Park u. 14.
Tel , Fax: +36 87 531 013
badacsonytomaj@tourinform.hu