AKTUÁLIS Mit csináljak? PROGRAMOK BADACSONYI BORVIDÉK GASZTRO Szolgáltatók TÚRÁK

ŐSZI AJÁNLATOK A BADACSONY RÉGIÓBAN

Az ősz beköszönte nem azt jelenti, hogy el kell felejtenünk a Balatont a következő nyárig, sőt, most lehet igazán megismerni és felfedezni, hiszen rengeteg olyan
érdekességet találhatunk, láthatunk amit máskor nem.  

Összegyűjtöttük, hogy az őszi időszakban mivel lehet elütni az időt a Badacsony Régióban.
Tessék válogatni!

 

FOGLALJ SZÁLLÁST!
A www.badacsony.com weboldalunkon megtalálod az ősszel/télen is nyitva tartó szálláshelyeket.
Részletek itt!

 

RENDEZVÉNYEK, PROGRAMOK infói elérhető itt!
Lesznek őszi séták és tobozszüret a Folly Arborétumban.
Elindul a Gasztrohegy új évada, ahol a vendégek a hegyet bejárva “utazhatnak” a világ körül az ízek mentén.

 

KÓSTOLD MEG BADACSONY ÍZEIT!
Badacsony az ország egyik legkisebb, de legizgalmasabb borvidéke olyan borokkal, mint a csak badacsonyi Kéknyelű, a legtöbb oldalát itt megmutató Olaszrizling, de folytathatjuk a sort a Rajnai rizlinggel, Szürkebaráttal, Budai zölddel vagy a régi magyar fajtákkal, mint a Bakator és Furmint, vagy az újakkal, mint a Rózsakő, a Zeusz, a Vulcanus.
Ezt a sokszínűséget  ismerheted meg, ha elindulsz, és végig látogatod a nyitva tartó borlelőhelyeket és éttermeket, akiket szintén összegyűjtöttünk Neked.

 

SZAKVEZETÉSES, VEZETETT TÚRÁK  ősszel is!
Ősszel létfontosságú Badacsonyban túrázni, igazi „paradicsom” a bakancsosoknak.
Az őszi élménytúrákon profi szakvezető segítségével fedezheted fel a Badacsony környékének változatos hegyeit, gazdag földtani örökségét, állat- és növényvilágát, történelmi és kultúrtörténeti értékeit.

Őszi élménytúrák a Badacsony Régióban:
Október 17.: HAJNALMADÁR-TÚRA A BADACSONYON
Október 24.: CSODÁS SZENT GYÖRGY-HEGY
Október 31.: HOLDFÉNYTÚRA A CSOBÁNCON
November 7.: HAJNALMADÁR-TÚRA A BADACSONYON

A gyalogtúrákra előzetes bejelentkezés szükséges a Tourinform irodában: Tel.: 06 87 531 013, badacsonytomaj@tourinform.hu
Bővebb információ: www.badacsony.com/turak

 

ŐSZI KALANDOZÁSOK A BADACSONY RÉGIÓBAN, AHOL AZ ÉLMÉNY GARANTÁT :

 

FOLLY ARBORÉTUM és BORÁSZAT – a Balaton édenkertje
Ha a természet szerelmese vagy  mindenképpen fel kell írni a bakancslistádra a badacsonyörsi Folly Arborétumot, ahol gyönyörű cédrusokat és ciprusokat csodálhatsz meg. Az arborétum  egy igazi „fenyőmúzeum”, káprázatos balatoni panorámával.
Tipp: az arborétumi séta előtt vagy után a Folly borokat is érdemes megkóstolnod.

 

BADACSONYI KÖRUTAZÁS HEGYI TAXIVAL
A badacsonyi hegyi taxisok 2020 nyarától teljesen megújult gépparkkal, JEEP Wrangler terepjárókkal várják vendégeiket Badacsonyban.
Így ha részt vennél egy izgalmas élményautózáson ajánljuk őket.
Egy izgalmas hegyi körutazás keretében megcsodálhatod a Badacsony-hegy őszi színeit, a bazaltorgonákat,  a csodálatos balatoni panorámát az új terepjárókkal. Előzetes foglalás szükséges.

 

ÖKOTURISZTIKAI LÁTOGATÓKÖZPONT
Badacsonylábdihegyen az Ökoturisztikai központban megismerheted Badacsony környé­kének élővilágát, geológiáját és kultúrtörténetét is interaktív tárlatvezetéssel. Szakvezetett hegyi túrákon, és pontkereső GPS túrákon is részt vehetsz. Ráadásul innen indul a Balaton első vízitúra tanösvénye is, melyet bejárhatsz október végéig kajakkal és kenuval!

 

SZIGLIGETI VÁR – a Balaton vára

A Szigligeti vár a Balaton legszebb vára, ahol egész évben várják a látogatókat. A több mint 750 éves erődítményből lenyűgöző kilátás tárul az utazó elé.
A várnál mindenképpen érdemes bekukkantani a barokk konyhába, a Várkápolnába és megnézni az Ófaluban látható fegyverkiállítást is.

 

SALFÖLDI MAJOR
Ha érdekel a magyar hagyományos állattartás, ruccanj át Salföldre, mely a csodás Káli-medencében található.
A major egy működő gazdaság életét mutatja be, ahol magyar háziállat fajták, állatsimogató, fűszer-és gyógynövénykert, mezőgazdasági eszköz kiállítás,  lovaglás és lovaskocsikázás is vár mindenkit.

 

KÁPTALANTÓTI LILIOMKERT PIAC
A vasárnaponként nyitva tartó piacon régiségek, szappanok, krémek, ruhák, sajtok, zöldségek, borok, kenyerek, mangalicatermékek, virágok, gyógynövények, kézműves termékek kavalkádja található. A piacozás itt nem egy félórás program, érdemes rászánni egy egész délelőttöt,ha át akarod érezni a hely hangulatát és a tóti életérzést.

 

TANÚHEGY TÚRÁK
Ha ősz, akkor túrázás! Elő a túracipővel és irány a tanúhegyek!
Miután megmásztad a Balaton legmagasabb tanúhegyét, a Badacsonyt (438 m), érdemes átruccannod a Szent György-hegyre (415 m) , a Csobáncra (376 m), a Gulácsra (393 m) vagy akár Tóti-hegyre (346 m)  is, melyek az egykor itt tomboló tűzhányók világának igazi és hiteles krónikásai.
A Badacsony tetején a Kisfaludy-kilátót és a Ranolder keresztet mindenképpen érdemes megkeresni, de ha lelki feltöltődésre vágysz, akkor a II. János Pál pápa Emlékhely kihagyhatatlan. A Szent György-hegyen bazaltorgonák és barlangok is várnak rád. A Gulács igazi kihívás, hiszen az egyik legcsúcsosabb, ahová a feljutást nehezíti a meredek és köves terep. A Tóti-hegy ugyan alacsonyabb, de a vége elég meredek, kárpótlásként viszont szenzációs kilátást kapsz. A fárasztó, de élményekkel teli túrázás után frissítőként pedig egy pár pohár bor javasolt.