AKTUÁLIS Mit csináljak? PROGRAMOK BADACSONYI BORVIDÉK GASZTRO Szolgáltatók TÚRÁK BORTÚRÁK

Aranyérmes a Folly Arborétum és Borászat Rajnai rizlingje Németországban

Németország legnagyobb és legjelentősebb nemzetközi borversenyén arany minősítést szerzett a Folly Arborétum borászatából származó 2019-es Rajnai Rizling!

 

150 tagú zsűri értékelte a 38 országból érkező több mint 6ezer tételt Németország legnagyobb és legjelentősebb nemzetközi borversenyén.

 

A Folly Arborétum borászatából származó 2019-es Rajnai Rizling a 2021. október 8-17. között megrendezésre került Berliner Wein Trophy nyári/őszi fordulóján ARANY MINŐSÍTÉST szerzett.

 

A Folly Arborétum borai 2021-ben számos elismerést és díjat hoztak el a hazai és nemzetközi megmérettetéseken.

2021. május végén a Mozdulj Balaton Borversenyen aranyérmes lett a Folly Boróka Rozé; a Buboréka Rozé, Boróka, Olaszrizling, Budai Zöld, Kéknyelű, Muscat ottonel borok a Balaton-felvidéki Nemzeti Park védjegyével rendelkeznek.

 

A Folly Arborétumhoz közel eső birtokelemeken 10 hektáron folyik a szőlőtermelés, amely, akárcsak az arborétum szeretete és gondozása, generációról generációra szálló örökség a Folly családban.

A szőlőtermesztés felvirágoztatása a szépnagypapához köthető, aki a XIX. század közepén vette meg a jelenlegi arborétumot is magába foglaló birtokot a rajta álló épülettel és pincével együtt.

A Kisörsi-hegy biztosít megfelelő termőterületet vezető szőlőfajtáknak: a szürkebarátnak, az ottonel muskotálynak, a kéknyelűnek, a rajnai rizlingnek, a budai zöldnek és az olaszrizlingnek.

A borok nagyrésze reduktív eljárással készül, de egyes tételek hordós érlelést is kapnak.

 

„A Folly díjnyertes borához a Rajnai Rizling szőlőjét 2019-ben teljes érésben, kézi szedéssel szüreteltük. Feldolgozásánál gondos odafigyelés mellett egész fürtös préselést alkalmaztunk. Illatában a Rajnai Rizlingre jellemző citrusos, mézes, enyhén fűszeres jegyek köszönnek vissza. Ízében élénk, roppanós savak jellemzik és már az első korty után érezni az olajos, petrolos jegyeket és egy kevés, badacsonyi ásványosságot” – mondta el Nagy Leopold, a Folly borásza.

 

GRATULÁLUNK AZ ELÉRT EREDMÉNYEKHEZ!

 

Cím: 8257 Badacsonyörs, Kápolnavölgyi út 25.
Tel.: +36 70/333-2569
E-mail: info@folly.hu
Web: www.folly.hu