BADACSONY RÉGIÓ - kiadvány

Kívánjuk, hogy érintse meg Önöket is a hely szelleme, az emberek barátsága, vendégszeretete! Keljenek útra akár gyalogosan, kerékpárral vagy autóval, ismerjék meg a vidéket, kalandra hívja Önöket a Badacsony Régió!


Kedves Vendégünk!

Úgy mesélik, hogy amikor a vulkánok elszunnyadtak és elült a nehéz levegő,
a Teremtő rácsodálkozott alkotása szépségére. Hogy a hegyek is megcsodálhassák magukat, lábuk elé óriási tükröt állított, majd kérésével a Naphoz fordult: vízen tükröződő, szerelmes sugaraival melengesse szívüket örökkön-örökké.
A szoborszerű hegyek, a ráncaikban ringatózó hullámok és a hátukon táncoló fények ámulatba ejtették az embert is, aki e páratlan szépség láttán, levetkőzve minden kishitűségét, alkotásba kezdett. Nehéz munkával szőlőt telepített, hogy majd gyönyörű borokkal a poharában újra és újra rácsodálkozhasson a mindennapok szépségére. Mert a Badacsony Régió szelleme, a hegyek, a víz, a napfény és a bor által árasztott megkapó érzés rabságba ejt.

Nem csoda hát, hogy mindazok, akik egyszer is meghallották az égre törő bazaltoszlop, a Harangozó-bérc hangját, édes rabságba estek.

Várjuk Önt, hisz Ranolder püspök a XIX. században ezt írta nekünk:
"... s ez a hely, ahol állunk a világ leggyönyörűbb vidéke. ... egykor az idegen nemzetek utazói ezren és százezren jönnek ide majd, hogy amikor már minden szépet láttak, minden szépséget itt együtt lássanak. "
A tó lágy vize, a tanúhegyek lankái, a zamatos borok, a csodálatos kilátás, a tiszta levegő már mind lenyűgöztek bennünket. Bízunk benne, hogy most Önök következnek! Kívánjuk, hogy érintse meg Önöket is a hely szelleme, az emberek barátsága, vendégszeretete!
Keljenek útra akár gyalogosan, kerékpárral vagy autóval, ismerjék meg a vidéket, kalandra hívja Önöket a Badacsony Régió!

Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület

A kiadvány megtekinthető itt  vagy letölthető a "Nyitólap" -PROSPEKTUS menűjében

vagy innen!

ty. Prospektusok,térképek

Interaktív térkép
Mindent megjelenít
  • Szálláshelyek
  • Rendezvények
  • Látnivalók
  • Gasztronómia
loading
Időjárás
Badacsony

8°C DNY-i mérsékelt szél

Keresés: