Közel 50 millió Ft támogatás a régió turizmusának!

„A Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület, mint balatoni turisztikai desztináció menedzsment szervezet fejlesztése"

 

KDOP-2.2.1/D-2009-0004

 

A Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület 48 348 510 forint összegű vissza nem térítendő támogatást nyert el a Közép-dunántúli Operatív Program „Helyi Turisztikai Desztináció Menedzsment Szervezetek támogatása" pályázat keretében „A Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület, mint balatoni turisztikai desztináció menedzsment szervezet fejlesztése" című projekt megvalósítására.

A pályázat megvalósítása 2010. októberében kezdődött és 2012. március 31-én zárult.

A 2007 tavasza óta működő TDM szervezet  megalakulása Badacsonytomaj Város Önkormányzata és az előd szervezet  együttműködésével valósulhatott meg, jelenleg még három önkormányzat: Badacsonytördemic, Szigliget, Ábrahámhegy tagja a 228 tagot számláló Egyesületnek.

A Badacsony Régió TDM szervezet pályázati céljai között a desztináció versenyképesebbé tétele, a vendégforgalom és a pozitív gazdasági hatások bővítése, a turizmus szereplői közötti információcsere és együttműködés javítása, komplex turisztikai szolgáltatások kialakítása, ehhez kapcsolódó marketing megvalósítása, tehát a fenntartható turizmus helyi rendszerének kialakítása, szakmai és pénzügyi megerősítése szerepelt.

A projekt keretén belül elkészültek azok a tanulmányok és stratégiák, amelyek a jövőbeni turisztikai és marketing munka szakmai irányvonalainak megalapozását jelentik.

A munkaszervezet és a tagság ismereteinek bővítését szakmai továbbképzések és külföldi szakmai tanulmányút tette lehetővé.

A turisták kiszolgálását elősegítő touch info pontok létesültek a 4 településen, valamint megnyílt Szigligeten a szezonális TOURINFORM iroda ill. Badacsonyban egy szezonális front office irodával bővült a munkaszervezet irodája. Az irodák a TDM Irodai IT eszközbeszerzés, valamint új irodabútorok vásárlása révén megújult infrastruktúrával fogadhatják a vendégeket.

Elkészült a desztináció animációs tanulmánya ill. a nordic walking kulcsprojekt keretében megvalósult 4 nordic walking pálya kialakítása, túravezetők kiképzése.

Számos kiadvány született a projekt keretén belül, melyek egységes arculatba foglalják a Badacsony desztináció kínálatát, valamint egy bemutató film és belföldi vásárokon való részvétel segítette még a térség piacra vitelét.

 

Információ: Tasner Mónika TDM menedzser

badacsonytomaj@tourinform.hu

06-87/531-013

 

 

 

Interaktív térkép
Mindent megjelenít
  • Szálláshelyek
  • Rendezvények
  • Látnivalók
  • Gasztronómia
loading
Időjárás

°C szélcsend

Keresés: