Villa Tolnay Borház Kft. 8286 Gyulakeszi, Csobánchegy 24. Telefonszám: +36-30/30-518-4540 web: http://www.villatolnay.hu/

A Villa Tolnay borászatot egy kicsi, innovatív és a borokért lelkesedő csapat vezeti. Philipp Oser, informatikai vállalkozó és vendéglős Svájcból, ő az alapítója és tulajdonosa a birtoknak. Ő fejlesztette ki a mai Villa Tolnay borainak jellemzőit.

A VILLA TOLNAY borászat a Balaton Északi partján található. A borászat kizárólag a badacsonyi borvidéken 12 hektár területtel rendelkezik (ennek a fele telepített) és további 6 hektár területről dolgoz fel még szőlőt.

A pannon éghajlat, a Balaton közelsége és az ehhez kapcsolódó speciális mikroklíma, valamint a különleges geológiai felépítés: a hő-visszatartó bazalt talaj lehetővé teszi, hogy különleges minőségű bor jöjjön létre: testes, száraz, erőteljes ásványissággal, meggyőző savakkal és magas extrakt tartalommal.

A borászat legkiemelkedőbb feladata, a vulkanikus bazalt talajon olyan borok készítése, melyek a helyi összetéveszthetetlen Terriort hordozzák magukban, ásványossága és savai erős háttérként, valódi és őszinte gyümölcsösséggel teszik kerekké a bort. Ez nem arról szól, hogy a legújabb és legmodernebb borászati technológiákkal bort állítsunk elő, hanem sokkal inkább a szőlőről, illetve a szőlőfürt megéréséről, hogy ennek nagy figyelmet szenteljünk, gondozzuk, vágjuk és védjük, valamint a legfontosabb hogy ismerjük, mert a betakarított szőlő csak akkor válik olyanná, mint amilyenre törekszünk, egy nagyszerű, földhözragadt és őszinte borrá. 

A Villa Tolnay borászat tudatában van annak a nagy örökségnek melyet átvett: a magyar kulturális örökség egy részének megszerzésével! A borászat környezetbarát növényvédelemmel működik és hagyja a bort a palackozásig kiegyensúlyozott módon kiteljesedni. A feladatunk sokkal inkább a szőlőt borráválásának útján elkísérni és megérteni, mint az, hogy csak bort "termeljünk". A hagyományos borkészítés technológiája, és a modern tudás kombinációja, valamint az ökológia összekapcsolódása is megjelenik a Villa Tolnay borainak minőségében.

A Villa Tolnay Borászat úgy tekint a borra, mint Magyarország egyik legértékesebb kulturális örökségére.

 A Villa Tolnay borászat szőlőültetvényeinek a szíve, valamint a pincészet otthona, az úgynevezett tapolcai-medencében, közvetlen a badacsonyi hegy mögött északra található. A Csobánc hegy lábánál, mely az egyik legszebb vulkanikus hegy Magyarországon, a Balaton északi partján fekszik a kicsi, de a kiváló minőségre törekvő borászat. A Villa Tolnay borászat borai nem elsősorban a modern borkészítés eredményét, hanem ez a Terroir, a szőlő és a borász kapcsolatát hordozza magában. A Villa Tolnay borászat minden bora kézi erővel készül, ahol a szüret is kézzel történik. 

A Villa Tolnay a következő borokat állítja elő:

 • Fehérborok
 • Rajnai Rizling száraz (reduktív és hordós)
 • Olaszrizling száraz
 • Zöld Veltelini száraz (reduktív és hordós)
 • Chardonnay száraz
 • Vörösborok
 • Pinot Noir
 • Cuvée (Cabernet sauvignon és Merlot)
 • Primus (Cabernet sauvignon hordóskiválasztás)
További információ:
http://www.villatolnay.hu/


 

 

 

  

Interaktív térkép
Mindent megjelenít
 • Szálláshelyek
 • Rendezvények
 • Látnivalók
 • Gasztronómia
loading
Időjárás
Siofok

21°C DK-i gyenge szellő

Képek / Galéria

Keresés: