Nyelv: magyar deutsch english

Bejelentkezés Bejelentkezés Regisztráció Regisztráció
Akadálymentesítés
Utazástervező Utazástervező (Üres)

Keresés:

Szobafoglalás, események, keresők
Szálláshely, Szabad szoba, Események, Gasztronómia

Keresés

Filozófiám: A szőlő termőhelyének, a bor bölcsőjének körültekintő kiválasztása, a csak ott jellemző talaj adottságok és mikroklíma alapos megismerése, és ezek hangsúlyozása, sok munka, türelem és megszállottság az, amivel érdemes bort készíteni.

  Vissza Vissza   Nyomtatás Nyomtatás   Utazástervezőbe Utazástervezőbe

VáliBor/Váli Péter

8257 Badacsonyörs, Major u. 46.

Tel.: 06 30 940-5232

E-mail: vali.peter@valibor.hu

www.valibor.hu

Magunkról:

Filozófiám:

 A szőlő termőhelyének, a bor bölcsőjének körültekintő kiválasztása, a csak ott jellemző talaj adottságok és mikroklíma alapos megismerése, és ezek hangsúlyozása, emellett sok tanulás, munka, türelem és megszállottság az, amivel érdemes bort készíteni.

Saját kezünkkel, saját magunknak, saját örömünkre.

A borvidékről:

A Balaton északi partján a borkészítés a római időkig vezethető vissza. A tó medrébe félszigetként beékelődő Badacsonyt már évszázadokkal ezelőtt is hazánk legszebb tájaként mutatták be írók és költők ugyanúgy, mint festőművészek. A szépséges táj története a kezdetektől összefonódott a szőlőműveléssel és a bortermeléssel. A római kor óta virágzó szőlőkultúra igazán a XVIII. századtól tette Badacsonyt ismertté. Az itteni bortermelők megérdemelten váltak kedveltté és népszerűvé. Boraik magukban hordozzák a bőséges balatoni napsütés, a sajátos mikroklíma és a bazaltos talaj adta íz- és illatvilágukat, semmi mással össze nem téveszthető jegyeket felmutatva. A borkészítés és borivás kultúrája, összekapcsolódva a Balaton közelségével és a hegyről nyíló páratlan kilátással, jelentős idegenforgalmi vonzerővel is bír. A turisztikai szereplők és a borkultúra egymást erősítő tevékenységei mára már milliós tömegeket csábítanak minden évben a Badacsony térségébe.

  Vissza Vissza   Elejére Elejére   Nyomtatás Nyomtatás   Utazástervezőbe Utazástervezőbe

All rights reserved 2009 ® / Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület / www.badacsony.com