A Badacsonyi bazalt orgonák alatt található Málik Pince előzetes bejelentkezés alapján várja a borkedvelő vendégeket. További infó: 8261 Badacsony, Tatay Sándor út 6.; Tel. +36-30/530-0136; E-mail: malikpince@gmail.com

Badacsonyba 1973-ba költözött a Málik család, mindig volt szőlőjük és boruk,de komolyabban csak 7-8 éve foglalkoznak szőlőműveléssel és borkészítéssel.

A jelenlegi termőterület mintegy 0,7 ha, mely a badacsonyi hegy déli oldalán, a tengerszinttől számított 200 m magasságban helyezkedik el, közvetlen a sziklák alatt. Ennek megfelelően a fajtakiválasztás, maga a művelési mód, és a borkészítés kézműves és hagyományos módon történik, melyet tudatosan az elmúlt évtizedek környezetemben tapasztalt, úgymond „modern technológiák” –kal szemben a saját stílusomnak és a történelmi borvidéknek megfelelő irányaként határoztam meg.

A már termő Kéknyelű, Olaszrizling és Budaizöld (mely bakművelésben 120 x 120-as térállásban van) fajták mellett a Bakator és Zöldszilváni telepítésén dolgoznak.
A borokat mindennemű fajélesztő és egyéb segédanyagok hozzáadása nélkül fahordóban erjesztik és érlelik a palackozásig.
Meggyőződésük, hogy a borvidék hírnevének és rangjának visszaszerzése és megerősítése ezen fajták és a nagytestű száraz fehérborokon keresztül lehetséges.


Borfajták:

-Kéknyelű, Budaizöld, Szürkebarát, Olaszrizling, Bakator, Zöldszilváni

Szolgáltatások:
-borkóstoló
-palackos bor eladás
-csoport fogadása bejelentkezéssel
-étkezési lehetőség

Nyitva tartás:

Előzetes bejelentkezés alapján egész évben.

További információ:
Málik Zoltán
8261 Badacsony, Tatay Sándor út 6.
Tel. +36-30/530-0136
E-mail: malikpince@gmail.com

Interaktív térkép
Mindent megjelenít
  • Szálláshelyek
  • Rendezvények
  • Látnivalók
  • Gasztronómia
loading
Időjárás
Siofok

19°C É-i gyenge szél

Képek / Galéria

Keresés: