H-8261 Badacsony, Római út 235. Tel.:00 36 87 531 017 www.domaine-edegger.com


A Domaine Edegger Borászat 2000 áprilisában kezdte meg a működését. Jelenleg 10 hektáron gazdálkodunk a Badacsonyi borvidék területén. Ültetvényeinken a fehérbort adó szőlőfajták közül Olaszrizlinget, Rajnai rizlinget, Szürkebarátot, Chardonnayt, Sauvignon Blanct, a kékszőlő fajták közül pedig Cabernet Sauvignont, Pinot Noirt és Merlot-t termesztünk. Célunk, hogy a Badacsonyi borvidék adottságainak kiaknázása mellett a megfelelő technológia és szakértelem párosításával olyan borokat alkossunk, amelyek mind a hazai mind a nemzetközi piacokon megállják a helyüket. A különleges minőségű alapanyag előállítása érdekében a termésmennyiséget minden ültetvényünkön szigorúan maximum 6 tonna / ha termésátlagra korlátozzuk. Pincészetünket a legmodernebb technológiával szereltük fel, hogy képesek legyünk fajta- és termőhelyi jelleggel rendelkező, tiszta ízű, gyümölcsös borok készítésére. Két eltérő irányvonalú bortípust készítünk: az egyik irány a reduktív típusú száraz borok, a másik stílus esetében a borokat kis (225literes) tölgyfahordós érlelésnek vetjük alá. Ennek eredménye a lekerekedett, kiegyensúlyozott, szép fajtajelleggel rendelkező, gyümölcsös aromákban gazdag bor, mely palackozás után még több évre elegendő potenciállal rendelkezik.

Vendégeinknek két nagy apartmanunkban kínálunk szálláslehetőséget. Az apartmanok 600 méterre vannak a Balatontól, ezért kiválóan alkalmasak arra, hogy kiindulópontjai legyenek egy kellemes kulturális, borászati és vízi programokban gazdag pihenésnek.

A 40 főt befogadó kóstolótermünkben állandó borkóstolóval várjuk a látogatókat. 5 fő feletti létszám esetén előzetes időpont egyeztetés szükséges. Kívánságra szívesen szervezünk különleges igényeket is kielégítő borvacsorákat, ahol bor- és ételspecialitásokat kínálunk vendégeinknek.

Szolgáltatások:

szállás-önálló lakrész fürdőszobával, konyhával
borkóstoltatás borkorcsolyával
borvásárlás, kóstolással, házhoz szállítás
borértékesítés

Nyitvatartás:
08-16 óra - Előzetes bejelentkezés alapján

Férőhelyek:

Szállás: 6 fő (1 db 2 fős, 1 db 4 fős apartman)
Borkóstolás: 40 fő

További információ:


8261 Badacsony, Római út 235.
Tel.: +36-87 / 531-017
office@domaine-edegger.com
www.domaine-edegger.com

Interaktív térkép
Mindent megjelenít
  • Szálláshelyek
  • Rendezvények
  • Látnivalók
  • Gasztronómia
loading
Időjárás
Siofok

21°C DK-i gyenge szellő

Képek / Galéria

Keresés: