Bazaltbor Badacsony Szolg. Kft.

Bazaltbor Badacsony Szolg. Kft. 8261 Badacsony, Római út 199. Tel: +36-70/384-3200 email: bazaltborbadacsony@gmail.com

  A Laposa márka a badacsonyi borvidék presztízsének helyreállítását tűzte ki célul, a borászat hagyományait ötvözve a kiváló minőséggel és kifogástalan stílussal.

Ezt tartotta szem előtt a tulajdonos-befektető és az építész is, amikor megálmodták a különleges ízvilágú fehérborokat méltó környezetbe helyező pincészetet és borhotelt.

A pincészet új épületeinek megtervezésekor a tulajdonos fő célnak tekintette, hogy az épített környezet tükrözze a borkészítésben kitűzött magas szintű elvárásokat, és folytassa a Badacsonyi borvidék építészeti hagyományait. A Kis Péter és Molnár Bea építészek tervei alapján megvalósult épületek a hagyományos présházakra jellemző építészeti jegyeket öntötték modern formába, melyek egyedülálló megoldásokkal illeszkednek a tájba. A pincészet épületének homlokzata kúszó, tekeredő szőlőindákat idéz, ezeket egyedi tervek alapján faragták ki. A borfeldolgozó épülete háromszintes, melyek közül kettő a földfelszín alatt található, lehetővé téve a gravitációs borfeldolgozást. Az épület kívül-belül a teljesség igényével készült, a legapróbb részletekig átgondolt, összhangba hozza a modern építészetet, a világszínvonalú borászati technológiát és a hatékonyságot.

A beruházás eredményeként a legmodernebb technológiát és tradicionális eljárásokat ötvöző pincészetben készülnek a badacsonyi borvidék szőlőiből a Laposa borok, melyeket exkluzív környezetben kóstolhatunk, a Balaton lélegzetelállító panorájámában gyönyörködve.

Borfeldolgozónk 2011 februárjában megnyerte az egyik legrangosabb nemzetközi építészeti portál, az ArchDaily 'Building of the Year 2010' versenyét, ipari épület kategóriában.

Termőterületeink

A pincészethez tartozó szőlő ültetvények a Balaton-felvidék több különböző bazalthegyén és a Somlón találhatók. A vulkanikus eredetű, minerális talaj és a szub-mediterrán mikroklíma kiváló feltételeket biztosítanak a szőlőtermesztéshez.

Borfajták: olaszrizling, rajnai rizling, szürkebarát, kéknyelű, somlói juhfark, somlói olaszrizling

Szolgáltatások:

  • Pincészet
  • Borkóstoló
  • Palackos bor eladás
  • Étkezési lehetőség
  • Szálláslehetőség
  • Beszélünk idegen nyelvet








További információ:
Bazaltbor Badacsony Kft. Pincészet
8261 Badacsony, Római út 199.
Tel: +36-70/384-3200
email: bazaltborbadacsony@gmail.com


Interaktív térkép
Mindent megjelenít
  • Szálláshelyek
  • Rendezvények
  • Látnivalók
  • Gasztronómia
loading
Időjárás
Siofok

28°C szélcsend

Képek / Galéria

Keresés: